شناسهٔ خبر: 37698 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: مجلس‌ایران

دروغ های مفتضح VOA + تصاویر

VOA رسانه دولتی آمریکا در یکی از آخرین مأموریت های خود برای سیاه نمایی از وضعیت داخلی ایران و همچنین رقابت های انتخابات ریاست جمهوری، به «تقلب» غیرحرفه ای و بسیار ناشیانه ای متوسل شده است.

به گزارش مجلس ایران به نقل از جام، دولت های مستکبر از رسانه های تحت کنترلشان برای پیشبرد مقاصد نامشروع خود به گونه حداکثری بهره برداری می کنند. رسانه های وابسته به آن ها نیز بر خلاف آن چیزی که وانمود می کنند، در ذات خود مطلقا تعهدی به صداقت ندارند، بلکه منتهای اهتمام آنان انجام مأموریت های محوله از سوی دولت های متبوعشان می باشد.

 

صدای امریکا (VOA) وابسته به وزارت امور خارجه ایالات متحده امریکا، از تابلودارترین مصادیق رسانه های مورد اشاره می باشد که پیشبرد سیاست های استعماری و توجیه رویکردهای مداخله جویانه دولت امریکا، سرلوحه فعالیت های تبلیغاتی آن است.

بخش فارسی صدای امریکا نیز با تمرکز بر مخاطبان ایرانی، به طرزی فاحش، چنین خط مشیی را دنبال می کند که «جام نیوز» در موارد متعدد در این زمینه به انتشار گزارش ها و اخبار روشنگرانه اقدام کرده است.

 

 

اما این رسانه دولتی در یکی از آخرین مأموریت های تبلیغاتی خود برای سیاه نمایی از وضعیت داخلی ایران و همچنین رقابت های انتخابات ریاست جمهوری، به «تقلب» غیرحرفه ای و بسیار ناشیانه ای متوسل شده است که هم نشانگر میزان خصومت گردانندگان صدای امریکا با مردم ایران است و هم توهینی آشکار است به شعور مخاطبان این رسانه؛ علاوه بر اینها، شاهدی است بر دروغگو و متقلب بودن دست اندرکاران رسانه دولتی امریکا؛

 

ماجرا از این قرار است که تلویزیون فارسی صدای امریکا و پایگاه اینترنتی آن، در به تصویر کشیدن وقایع ایران (اعم از حوادث طبیعی و تحولات سیاسی-اجتماعی) از عکس های نامربوط، جعلی و دستکاری شده استفاده می کنند و آن ها را بارها و بارها در قالب گزارش و خبر در منظر مخاطبان خود قرار می دهند؛ حال آنکه چنین روایتی از اصل دروغ بوده و ریشه در رویکرد متقلبانه انتشاردهندگان آن دارد.

 

جام نیوز از چند نمونه از این شعبده بازی های ناشیانه رونمایی می کند و قضاوت را به بینندگان وامی گذارد:

 

* در پایین ملاحظه می کنید که صدای امریکا با فرصت طلبی تمام، تصویری از زلزله بم را به جای زلزله اخیر بوشهر جا زده است! ذیل تصویر مورد ادعای صدای امریکا، عکسی از آرشیو وب سایت امریکایی ABCnews را مشاهده خواهید فرمود که در سال 2003 میلادی (10 سال قبل) طی گزارشی از زلزله بم، از تصویر مذکور استفاده کرده است.

دروغ های VOA

گزارش 10 سال قبل ABCnews از زلزله بم

دروغ های VOA

 

 

* این تصویر نیز همانند قبلی، مربوط به زلزله بم است که صدای امریکا مدعی شده به زلزله اخیر بوشهر تعلق دارد.

دروغ های VOA

چنان که در عکس پایین می بینید، تصویر مذکور در سال 86 نیز توسط یک وب سایت داخلی برای تزیین مقاله ای راجع به پیشگیری از خطرات زلزله مورد استفاده قرار گرفته است.

دروغ های VOA

 

 

* صدای امریکا عکسی از منطقه معروف "گاومیش آباد" در حومه اهواز را به عنوان "حلبی آباد"ی در حومه تهران معرفی کرده است!

دروغ های VOA

اصل تصویر را با یک جستجوی معمولی اینترنتی، در خبرگزاری فارس یافتیم.

دروغ های VOA

 

 

* این تصویر یکی از شاهکارهای تقلب در صدای امریکاست. رسانه دولتی امریکا تصویر صف بستن مردم یکی از شهرستان های استان لرستان در مقابل عابربانک را با سوءاستفاده از ابزار گرافیکی، به گونه ای که مشاهده می فرمایید تغییر داده و به عنوان تجمع حامیان آقای هاشمی رفسنجانی در مقابل ستاد انتخاباتی ایشان جا زده است!

دروغ های VOA

دروغ های VOA

اصل تصویر و خبر را در منابع گوناگون، از جمله سایت خبری تابناک، پیدا کردیم که تاریخ انتشار آن به 3 سال پیش بازمی گردد.

دروغ های VOA

 

 

* رسانه دولتی امریکا پس از بازنشر تصویر اقامه نماز آیت الله جنتی در مسجد کوفه، مربوط به زمستان گذشته، به مخاطبان خود اینگونه القا کرده است که دبیر شورای نگهبان پس از ردصلاحیت آقای هاشمی رفسنجانی نماز شکر بجا می آورد!

دروغ های VOA

این تصویر هم در اکثر منابع داخلی منتشر شده بود و ما نمونه آن را، از وب سایت مشرق، در معرض دید و مقایسه شما گذاشته ایم.

دروغ های VOA

 

 

* ایستگاه صلواتی ولایتی، خالی از مردم؛ این است توصیف صدای امریکا از تصویر پایین.

دروغ های VOA

اما واقعیت چیز دیگری است. با مراجعه به وبلاگ سازمان بسیج اساتید استان تهران، متوجه می شویم که تصویر اصلی دستکاری شده است و در اصل مربوط است به ایستگاه صلواتی بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی شهرری به مناسبت فرا رسیدن دهه فجر 1391 و سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی!

دروغ های VOA

 

 

* در عکس زیر هم فتوشاپ به کمک متقلبان صدای امریکا آمده است تا از دل ایستگاه صلواتی منطقه 9 عملیات انتقال گاز، ستاد تبلیغاتی حامیان سعید جلیلی را بیرون بیاورند!

دروغ های VOA

با جستجویی ساده دریافتیم که تصویر مورد اشاره متعلق است به ایستگاه صلواتی یکی از مناطق انتقال گاز به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر؛ این را پایگاه اینترنتی منطقه 9 عملیات انتقال گاز می گوید. صدای امریکا با دستکاری نه چندان حرفه ای تصویر اصلی، بنر تبلیغاتی دکتر جلیلی را به آن الصاق کرده است.

دروغ های VOA

 

 

* صدای امریکا دست بردار نیست. این بار با تغییر کاربری ایستگاه صلواتی دانشگاه آزاد شوش به مناسبت اربعین حسینی، آن را به ایستگاه صلواتی حامیان سعید جلیلی بدل کرده است.

دروغ های VOA

تصویر اصلی را با توضیحات مربوطه، در پایگاه اینترنتی واحد فرهنگی دانشگاه آزاد مرکز شوش ببینید.

دروغ های VOA

 

 

* علاقمندی VOA به تغییر کاربری ایستگاه های صلواتی تمامی ندارد. این بار ایستگاه صلواتی دانشگاه پیام نور یکی از شهرستان های آذربایجان -که به مناسبت اعیاد شعبانیه برپا شده- مورد دستبرد متقلبانه کارمندان صدای امریکا قرار گرفته است. صدای امریکا به مدد فتوشاپ اینگونه جلوه می دهد که تصویر زیر مربوط به ستاد حامیان دکتر جلیلی است!

دروغ های VOA

انتشار عکس اصلی در وبلاگ فرهنگی دانشگاه پیام نور شهرستان «شوط» دست رسانه دولتی امریکا را رو کرده است.

دروغ های VOA

 

 

* در تقلب آشکاری دیگر، تصویر عزاداران شهادت امام هادی(ع) تحت عنوان "حامیان جلیلی" به رؤیت مخاطب رسیده است.

دروغ های VOA

حال آنکه واقع امر را می توان از گروه عکس خبرگزاری فارس پرسید.

دروغ های VOA

 

 

* در تصویر پایین ملاحظه خواهید فرمود که شعبده بازان ناشی صدای امریکا چگونه تصویر خانه ای چوبی در مناطق جنگلی "شفت" (در استان گیلان) را به لطف تکنولوژی به پوسترهای تبلیغاتی دکتر حسن روحانی مزین کرده اند! جالبتر آنکه تقلب جغرافیایی را به تقلب تصویری پیوند زده و محل عکس را از استان گیلان به استان مجاور (استان مازندران/شهرستان نکا) انتقال داده اند. به این می گویند آدرس غلط دادن!

دروغ های VOA

تصویر مصون مانده از دستکاری را که هنر عکاس خبرگزاری مهر است، در سایت اقتصاد ایران آنلاین جستیم.

دروغ های VOA

 

 

* این هم پوستر انتخاباتی دکتر قالیباف در هشت سال پیش (1384) که صدای امریکا آن را با پوستر تبلیغاتی امسال (1392) ایشان اشتباهی گرفته است. به نظر می رسد این شاهکار را دیگر باید به حساب هوش و آگاهی خارق العاده سردبیر بخش فارسی صدای امریکا گذاشت!

دروغ های VOA

 

* صدای امریکا تصویر پایین را منتشر کرده و زیر آن نوشته است: «نماز جماعت اهل سنت ایرانشهر» حتما تردید دارید...

دروغ های VOA

باید بگوییم که حق با شماست، چون تصویر پایین اصلا متعلق به ایران نیست. نمازگزاران داخل عکس، شیعیان عزادار حضرت سیدالشهدا(ع) در شهر "کراچی" پاکستان هستند. اصل تصویر را هم خبرگزاری فارس منتشر کرده است.

دروغ های VOA

 

* فکر می کنید همانطور که صدای امریکا مدعی شده، تصویر زیر از درگیری پلیس ضدشورش با مردم ایران حکایت می کند؟ (این عکس با زیرنویسی که می بینید، در صفحه تصاویر ایران سایت صدای امریکا منتشر شده است)

دروغ های VOA

باید به عرضتان برسانیم که پاسخ «منفی» است. اصل تصویر مربوط به تنش میان هواداران و مخالفان إخوان المسلمین در "مصر" است که پلیس این کشور بین دو طرف ایستاده تا مانع از درگیری شود. این هم مدرک:

دروغ های VOA

 

بخش فارسی صدای امریکا (VOApnn) این روزها با ریزش شدید مخاطب روبروست و قطعا باید علت آن را در رویکرد عاری از صداقت گردانندگانش جستجو کرد.

البته از صدای امریکا نباید ایراد گرفت؛ به هر حال این رسانه متعلق به متقلب ترین و دروغگوترین دولت دنیاست و عملکردش در چارچوب سیاست های دولت امریکا تعریف می شود. دولتی که شعار حقوق بشر، دموکراسی، آزادی بیان، صداقت با شهروندان، عدالت، صلح جهانی و... سر می دهد و همزمان زندان گوانتانامو دارد، جنبش 99 درصدی ها را سرکوب می کند، از شهروندانش جاسوسی می کند، به سرمایه سالاری و تبعیض نژادی مبتلاست و به طور دائم در حال لشکرکشی به سایر کشورهاست.

برچسب‌ها:

نظر شما