شناسهٔ خبر: 52016 - سرویس سایر حوزه‌ها
نسخه قابل چاپ

جزئیاتی از حضور مامور ارشد اطلاعاتی عربستان در منطقه/ دریافت بیست میلیارد توسط گروهک جیش العدل؟

برخی منابع نیز از پرداخت بیست میلیارد ریال به این گروهک تروریستی خبر می دهند. پس از آنالیز سرویس اطلاعاتی عربستان از محتوای این مذاکرات، یکی از افسران اطلاعاتی آن به منطقه سفر می کند.

به گزارش نماینده به نقل از پارس پس از برگزاری مذاکرات میان نمایندگان مردمی با گروهک تروریستی جیش العدل و آنالیز سرویس اطلاعاتی عربستان از محتوای این مذاکرات، یکی از افسران اطلاعاتی عربستان به منطقه سفر می کند.

 پس از برگزاری مذاکرات میان نمایندگان مردمی با اعضای اصلی گروهک تروریستی جیش العدل و آنالیز سرویس اطلاعاتی عربستان از محتوای این مذاکرات، یکی از افسران اطلاعاتی عربستان شخصا برای ارزیابی به منطقه مستقر گروهک در مرز ایران و پاکستان سفر می کند.

  کارشناس ایران هسته ای بر این باور است: یک جریان مشخص سیاسی در دولت، از مقطعی به بعد تلاش کرد پرونده مرزبانان را تحت تاثیر قرار بدهد. این جریان در اولین قدم  تلاش کرد ابعاد صرفا امنیتی پرونده را با برخی راهبردی های سیاسی دولت در جنوب شرق گره بزند. در این باره بزودی مطالب بیشتری در اختیار « ایران هسته ای» قرار خواهد گرفت ولی فعلا به همین مقدار کفایت می شود که پرونده مرزبانان با دخالت برخی عوامل های سیاسی دچار آسیب های اطلاعاتی شد و تحقق برخی هدفگذاری ها را که می توانست بازی برد-برد برای دستگاه امنیتی باشد، دچار مشکل کرد.

پس از برگزاری مذاکرات میان نمایندگان مردمی با اعضای اصلی گروهک جیش العدل و آنالیز سرویس اطلاعاتی عربستان از محتوای این مذاکرات، یکی از افسران اطلاعاتی عربستان شخصا برای ارزیابی به منطقه مستقر گروهک در مرز ایران و پاکستان سفر می کند. برخی شواهد نشان می دهد که وی در گزارشی اطلاعاتی به دفتر مرکزی در ریاض این ارزیابی را منتقل می کند که گروهک های تروریستی در جنوب شرق گرچه فاقد پایگاه اجتماعی بوده و همچنین با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند ولی راهبرد اصلی باید حمایت از همه این گروه ها با توان بیشتر باشد. در ارزیابی وی به تفرقه میان گروه های تروریستی منشعب شده از گروهک ریگی نیز اشاره شده و بر تجمیع این گروه ها و تلاش برای رفع کدورت ها میان آنها تاکید شده است. نکته دیگر اینکه در این ارزیابی تاکید شده است که مذاکرات بار روانی ایجاد کرده که می تواند انگیزه ای باشد تا گروه های خودسر و حتی آماتور را را وارد انجام عملیات تروریستی مخصوصا در بلوچستان کند.

یک ارزیابی مهم انجام شده در تهران نیز نشان می دهد که تاثیر روانی مذاکره با جیش العدل به نحو خاص سبب بالا رفتن شیب خشونت در بلوچستان شده است. مهمترین شاهد این ارزیابی نیز ترور کارمندان غیرنظامی در بلوچستان است. طبق این ارزیابی اطلاعاتی اولویت دستگاه اطلاعاتی عربستان اینک تماس با گروه های  است که این ترورها را برنامه ریزی و اجرا می کنند. بر اساس این ارزیابی سرویس اطلاعاتی عربستان قصد دارد این گروه ها را نیز در قالب جیش العدل و یا یک ساختار بهم پیوسته و هماهنگ تجمیع کند.

گفتنی است در جریان مذاکرات، مولوی عبدالحمید با جیش الظلم، از طرف جمهوری اسلامی و بدون هماهنگی با نهادهای امنیتی، وعده پرداخت ده میلیارد ریال پول به تروریستهای گروهک جیش العدل داده بود و طریقه انتقال را از طریق یکی از بانکهای درجه سه شارجه ذکر کرده بود. در جریان این مذاکرات، گروهک تروریستی جیش الظلم مبلغ درخواستی خود را ۵۰ میلیارد ریال اعلام کرده بود.
البته برخی منابع نیز از پرداخت بیست میلیارد ریال به این گروهک تروریستی خبر می دهند.
  همچنین کارشناس ایران هسته ای خبر داد: عبدالرئوف پس از مدتی از دستگیری مرزبانان، از اینکه بتواند از دستگاه امنیتی امتیازی بگیرد ناامید بوده است. پس از مطرح شدن موضوع مذاکره، نمایندگان مولوی عبدالحیمد به وی اطمینان می دهند  که این مذاکرات صرفا از طرف مولوی عبالحمید و بخشی از بدنه دولت مخصوصا استاندار سیستان و بلوچستان انجام می شود.

برچسب‌ها:

نظر شما