شناسهٔ خبر: 76266 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ

اسماعیلی خبر داد:

ایران، جاده ابریشم را احیا کرد

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور گفت: استراتژی ایران، همکاری در جهت توسعه و ارتقای امنیت منطقه‌ای است و تحریم‌های ظالمانه هیچ تاثیری در گرایش کشورهای منطقه به استفاده از مزیت‌های همکاری با ایران نداشته است.

به گزارش نماینده پرویز اسماعیلی معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با فارس در تشریح جزئیات این پروژه اظهارداشت: این خط آهن ۹۲۰ کیلومتری به عنوان کریدور ریلی شمال – جنوب از شهر اوزن در قزاقستان تا شهر گرگان در استان گلستان ساخته شده است که از این میزان حدود ۸۵ کیلومتر در خاک جمهوری اسلامی ایران، ۷۰۰ کیلومتر در خاک ترکمنستان و ۱۴۰ کیلومتر نیز در خاک قزاقستان قرار دارد.

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور با اشاره به افتتاح راه آهن سرخس – تجن در سال ۱۳۷۵ به عنوان اولین اقدام ایران برای دسترسی کشورهای آسیای مرکزی به اقتصادی‏ترین و مناسب‏ترین راه برای مبادلات اقتصادی با حاشیه خلیج فارس و سایر مناطق جهان، گفت: اکنون احیای مجدد جاده ابریشم با تدبیر مسئولین جمهوری اسلامی ایران تحقق یافته و زمینه رونق اقتصادی و سیاسی این منطقه را فراهم کرده است.

وی ادامه داد: زیرا با افزوده شدن خط آهن ایران – ترکمنستان و قزاقستان در منطقه اینچه برون، مسیر حمل و نقل تجارت جهانی میان شرق (از چین تا آسیای مرکزی) و غرب جهان (بویژه اروپای غربی) حدود ۱۰ هزار کیلومتر راه زمینی کاهش یافته است.

اسماعیلی تاکید کرد: خط ریلی جدید کشورهای ترکمنستان و قزاقستان را از طریق خاک جمهوری اسلامی ایران به آبهای آزاد خلیج فارس متصل می‌نماید، همچنین خط ریلی جدید برای کل منطقه حائز اهمیت است و حمل و ترانزیت بار میان کشورهای منطقه را تسهیل نموده و ضمن کوتاهتر شدن مسیر شمال – جنوب در حدود ۶۰۰ کیلومتر، زمان و هزینه های حمل بار را کاهش می‌دهد.

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور در ادامه به سفر استانی رئیس‌جمهور به استان سیستان و بلوچستان و برنامه‌های دولت برای توسعه منطقه مکران و بندر چابهار اشاره کرد و افزود: با توجه به اتصال خطوط ریلی ایران به ترکیه در غرب و امتداد خطوط ریلی کشور تا سرتاسر نوار جنوبی کشورمان در خلیج فارس، اتصال به پاکستان در جنوب شرق، اتصال به عراق در جنوب غرب و از سوی دیگر اتصال خطوط ریلی قزاقستان به روسیه در شمال و اتصال خطوط ریلی ترکمنستان به ازبکستان در شمال شرق(و کشورهای قرقیزستان و تاجیکستان) خط ریلی جدید تاثیر قابل توجهی در تراتزیت و رشد حجم تجارت در تمام کشورهای منطقه خواهد داشت.

وی گفت: در فاز اول راه اندازی این خط، ظرفیت ۲ تا ۳ میلیون تن جابجایی بار در سال پیش بینی شده، لیکن به تدریج امکان افزایش ظرفیت سالانه تا ۱۲ میلیون تن بار نیز وجود دارد و در همین ارتباط جمهوری اسلامی ایران طرح هایی را برای توسعه ظرفیت این خط در دست دارد.

اسماعیلی با اشاره به موقعیت ژئوپلتیکی کشورمان، ایران را کوتاه ترین، امن ترین و با صرفه ترین مسیر دسترسی آسیای مرکزی به دریاهای آزاد خواند و تاکید کرد: بهره برداری از خط جدید علاوه بر تقویت پیوندهای تجاری و رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال در مسیر تعامل فرهنگی، دوستی میان ملتها و ثبات و آرامش منطقه را در پی خواهد داشت.

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس‌جمهور در پایان تاکید کرد: افتتاح این پروژه بزرگ، ثابت می کند که تحریم های ظالمانه بین المللی و یکجانبه، بر خواست کشورهای منطقه برای توسعه همکاری ها با ایران و استفاده از موقعیت ژئوپلتیکی کشورمان تاثیر گذار نبوده و نخواهد بود.

نظر شما