به گزارش «نماینده»، حمیدرضا حاجی بابایی در دیدار معلمان نمونه کشوری و اساتید برتر دانشگاه فرهنگیان با دکتر محمدباقر قالیباف که صبح امروز(دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴) در بهارستان صورت گرفت، ضمن گرامیداشت هفته معلم با بیان اینکه قانون آموزش و پرورش در مجلس آماده است، گفت: سیاست های آموزش و پرورش از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ و قانون مربوطه نوشته شد و برنامه ششم و برنامه هفتم نیز بر اساس آن تدوین شد. در طول عمر وزارت آموزش و پرورش سابقه نداشته برنامه ای به این قدرت درباره آموزش و پرورش نوشته شده باشد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: دولت در برنامه ششم برنامه ای به مجلس ارائه نکرد اما مجلس طی آن و بعد از آن در برنامه هفتم نگاه ویژه ای به آموزش و پرورش داشت. سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز همواره چراغ راه ماست.
وی در ادامه با بیان اینکه آموزش و پرورش از چند ناحیه رنج می برد که نخست بحث ساختمان، تجهیزات و امکانات است که البته مجلس مصوبات خوبی برای آن داشت و ۲ دهم درصد مالیات بر ارزش افزوده و ۲۷ صدم درصد مالیات به عنوان بودجه برای این حوزه گذاشته شد، گفت: تا کنون و در طول عمر آموزش و پرورش سابقه نداشته که بودجه ای به میزان ۵۰ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی معلمان در اختیار دولت قرار گیرد که با تلاش مجلس این کار انجام شد لذا امروز قانون و اعتبار موجود است که پشتوانه آن رئیس مجلس و همه معلمان بوده اند.
حاجی بابایی با ابراز تأسف از عدم اجرای دقیق قانون نظام رتبه بندی معلمان که باعث نگرانی این قشر شده بود، گفت: در این نظام هنوز تکلیف دکتر-معلم، کارمند اداری، کمیته امداد امام(ره) و برخی از مسائل روشن نیست که آقای کاظمی باید این موضوعات را با نگاه مثبت اصلاح کند و طرفدار معلم و ساختار اداری وزارتخانه باشد.
نایب رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه مجلس جلوی همه مخالفت ها ایستاد و یک درصد مالیات بر ارزش افزوده را مصوب کرد تا ۷۵ همت برای ۴۰ درصد از ۹۰ درصد حقوق شاغلان و بازنشستگان پرداخت شود، عنوان کرد: در این خصوص ما با حضور رئیس مجلس با شهید رئیسی جلسه ای داشتیم و جمع بندی شد و در نهایت دولت گفت با ۵۰ همت هم مشکل را حل می کند که انجام شد.
وی در ادامه با بیان اینکه اگر می خواهیم کشوری تراز در حوزه علمی داشته باشیم باید آموزش و پرورش را تقویت کنیم و این راه منحصر به فرد است، اظهار داشت: اشکالات فنی در این حوزه وجود دارد که وزیر هم می داند این اشکالات کیفیت آموزش و پرورش را کاهش می دهد. نسبت تعداد کلاس به دانش آموز و معلم به کلاس در ایران نسبت به دنیا بسیار متفاوت است چنانچه میانگین عادی آن ۱۹ در دنیا است در حالی که تعداد کلاس های ما نسبت به تعداد دانش آموزان بسیار کمتر و نسبت معلمان به تعداد دانش آموز نیز کم است.
حاجی بابایی در ادامه با بیان اینکه قوانین آموزش و پرورش را بر اساس سند تحول بنیادین نوشتیم، عنوان کرد: صرفا از طریق دانشگاه فرهنگیان دست آموزش و پرورش باز می شود که سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به دانشگاه فرهنگیان دادیم تا سیاست های رهبری اجرا شود و انصافا به خوبی کار شد. قانونی در مجلس مصوب شد تا همه مواردی که در اختیار وزارتخانه است حل شود چنانچه مشکلات مهرآفرینان حل شد اما دلخوری میان فرهنگیان در حوزه فوق العاده ویژه ۵۰ درصد هنوز به قوت خود باقی است که البته وزیر در حال پیگیری آن است و امیدواریم به زودی حل شود.
رئیس فراکسیون فرهنگیان در مجلس شورای اسلامی در پایان نقش معلمان در کشور را بسیار مهم دانست و افزود: اگر قرار است حرفی به دانش آموزان انتقال داده شود صرفا باید از طریق معلم باشد لذا باید از آنها حمایت کرد.
نماینده مردم فسا در مجلس: امکانات دانشگاه فرهنگیان درخور دانشجویان نیست
حسنعلی محمدی در ادامه این نشست با بیان اینکه اقدامات زیادی انجام شده اما کافی نیست، گفت: دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از وضعیت تحصیلی خود ناراضی هستند و می گویند شرایط و امکانات دانشگاهی دانشجو معلمان به گونه ای است که گویا از فضای متوسطه دوم به متوسطه سوم رفته اند لذا لازم است فضای دانشگاه فرهنگیان مانند سایر دانشگاه ها شده و اصلاح شود.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی تشکیل دانشگاهی جامع در این حوزه را کمک کننده دانست.