شناسهٔ خبر: 185238 - سرویس مجلس
منبع: خانه ملت

«آشوراده» میراث ملی است/خلیج گرگان و میانکاله یکپارچه مدیریت شوند

سفر قالیباف به گلستان رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: جزیره آشوراده هرچند در استان گلستان قرار دارد، اما به‌عنوان میراث ملی، باید در سطح ملی مورد توجه قرار گیرد. همچنین خلیج گرگان و منطقه میانکاله از نظر تقسیمات کشوری بین دو استان قرار دارند، اما از منظر زیست‌محیطی و بهره‌وری، باید به‌صورت یکپارچه مدیریت شوند.

به گزارش «نماینده»، محمدباقر قالیباف، در دومین روز سفر نظارتی خود به استان گلستان امروز؛ پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ از جزیره آشوراده، تنها جزیره ایرانی دریای خزر و همچنین خلیج گرگان بازدید کرد و در جریان این بازدید با تبریک میلاد امام رضا (ع) گفت: توفیقی بود که به استان گلستان سفر کردیم و امروز نیز فرصت بازدید از خلیج گرگان و جزیره آشوراده فراهم شد. بنده پیش‌تر در سال ۶۹ به این منطقه آمده‌ام و این دومین بازدیدم از آشوراده است. این جزیره یک فرصت بسیار ارزشمند در حوزه محیط‌ ‌زیست، گردشگری و اقتصاد است که باید با رویکردی هماهنگ و بین‌بخشی به آن توجه شود.

وی با اشاره به همکاری موثر میان مسئولان استانی، افزود: جزیره آشوراده هرچند در استان گلستان قرار دارد، اما به‌عنوان میراث ملی، باید در سطح ملی مورد توجه قرار گیرد. همچنین خلیج گرگان و منطقه میانکاله از نظر تقسیمات کشوری بین دو استان قرار دارند، اما از منظر زیست‌محیطی و بهره‌وری، باید به‌صورت یکپارچه مدیریت شوند. براساس نکاتی که از سوی مسئولان مطرح شد، رونق گردشگری در این منطقه باید با محوریت روستاییان و بومیان انجام شود و البته نباید هیچ‌گونه اقدامی خارج از ضوابط و چارچوب قانونی صورت گیرد.

وی ادامه داد: طرح گردشگری هم از طریق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و هم با مشارکت مردم منطقه پیگیری خواهد شد. بی‌تردید اگر منافع اقتصادی حاصل می‌شود، اولویت آن باید با روستاییان باشد. همه باید به این مسئله توجه داشته باشیم که این منطقه یک سرمایه ملی است و حفاظت از آن در اولویت قرار دارد. بهره‌برداری از این منابع باید مطابق با اصول محیط ‌زیستی انجام شود تا آسیبی به اکوسیستم منطقه وارد نشود. در عین حال، باید مراقب باشیم که محیط‌ زیست به معنای محیط "ایست" نشود، چرا که در صورت بهره‌برداری نادرست یا نبود بهره‌برداری، خودِ منطقه به سمت نابودی می‌رود. بنابراین برای رسیدن به نقطه‌ای بهینه، باید کار به‌صورت بین‌بخشی، هوشمندانه و متوازن پیش برود. حضور گردشگر و حفاظت از محیط‌زیست در این منطقه به یکدیگر وابسته‌اند و اکوسیستم منطقه نباید آسیب ببیند؛ چراکه ارزش آشوراده دقیقاً در همین اکوسیستم و ظرفیت‌های طبیعی آن است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: حتماً در شورای برنامه‌ریزی و در تدوین سیاست‌های قطعی کشور، موضوع توسعه گردشگری آشوراده لحاظ خواهد شد. همچنین این موضوع را در تهران نیز پیگیری خواهم کرد. از سوی دیگر، باید تلاش کنیم تا پدیده پس‌روی آب به خلیج گرگان و میانکاله آسیبی وارد نکند، چراکه تهدیدات زیست‌محیطی جدی به دنبال دارد و می‌تواند فرصت‌های موجود را به چالش‌های بزرگ بدل کند. اگر دقت لازم صورت نگیرد، این موضوع ممکن است به بحرانی مشابه دریاچه ارومیه منجر شود.

اعضای مجمع نمایندگان استان گلستان از جمله عبدالجلال ایری (نماینده مردم کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان)، غلامرضا سنگدوینی (نماینده مردم گرگان)، محمدجواد عسکری (رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس)، استاندار گلستان و جمعی از مسئولان استانی، در همراهی با رئیس مجلس از بخش‌های مختلف این جزیره بازدید کردند و در جریان روند اجرای طرح توسعه گردشگری و پروژه لایروبی خلیج گرگان قرار گرفتند؛ طرح‌هایی که از مهم‌ترین اقدامات برای احیای اکوسیستم منطقه و توسعه زیرساخت‌های گردشگری آشوراده به شمار می‌روند.