شناسهٔ خبر: 43617 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ

ناطق نوری : فتنه با دستگیری چند منوچ و ملوس حل نمی شود

ناطق 2 روزنامه اعتماد به نقل از محمد رضا خاتمی نوشت : اصلاح‌طلبان در سال‌هاي اخير با آقاي ناطق‌نوري دوستي داشته‌اند و مواضع‌شان بسيار به هم نزديك شده است.

نماینده - روزنامه اعتماد  به نقل از محمد رضا خاتمی نوشت : اصلاح‌طلبان در سال‌هاي اخير با آقاي ناطق‌نوري دوستي داشته‌اند و مواضع‌شان بسيار به هم نزديك شده است.

رضا خاتمي ادامه داد: كسي نيست از اين امر كه آقاي ناطق‌نوري براي خروج كشور از بحران در عرصه حضور يابند استقبال نكند. با اين وصف حتي اگر آقاي ناطق‌نوري در انتخابات رياست‌جمهوري هم شركت مي‌كردند اصلاح‌طلبان با حفظ مواضع خود از ايشان حمايت مي‌كردند.ناطق+ خاتمی1

استقبال اصلاح طلبان از حضور ناطق نوری در انتخابات آتی و این نکته که از تلاش های ناطق برای خروج کشور از بحران حمایت می شود بهانه ای شد تا به مرور تاریخ بپردازیم تا روشن شود اصلاح طلبان تا چه اندازه در این گزاره صداقت دارند.

 

آیا ناطق نوری در واقع برای اصلاح طلبان دارای احترام ذاتی است یا به مانند پلی است که فتنه گران تلاش دارند تا با سوء استفاده از موقعیت و جایگاه او به مقاصد از پیش طراحی شده برسند؟!

پلی به ۱۴ سال پیش می زنیم تا به قرائت عملکرد منافقانه اصلاح طلبان از منظر ناطق نوری بپردازیم تا مشی ناطق در فتنه ۸۸ نیز روشن گردد.

ناطق نوری در بیان خاطرات خود از فتنه ۷۸ می گوید : من اصل جریان را هم عادی نمی‌دیدم.زیرا توقیف یک روزنامه نمی‌توانست این قدر موج‌آفرینی کند.گرچه همان موقع شنیده بودم که بعضی از افراد جبهه دوم خرداد می‌گفتند: «توقیف این روزنامه به این آسانی نیست،این غیر از روزنامه‌ی «طوس» و «جامعه» است و نظام اگر بخواهد با روزنامه سلام برخورد کند،باید خسارت سنگینی بپردازد.» این سخنان از آنها شنیده شده بود و این ذهنیت را ایجاد می‌کرد که هدف از این سخنان، پیش‌بینی طرح و برنامه‌ای بود که اگر حادثه‌ای به این شکل رخ بدهد،چه باید کرد. از این روی وقتی حادثه رخ داد و روزنامه توقیف شد،حوادث و نتایج‌ آن برای من غیرمترقبه نبود. با این سابقه ذهنی و خبرهایی که داشتم،وقتی حادثه رخ داد، آن را عادی ندانسته و جریان را تعقیب کردم تا این که گفته شد راهپیمایان به خیابان ریختند و تخریب کردند.آنها شعارهای تند و تیز و توهین‌آمیزی را علیه ارکان بالای نظام وقوه قضاییه و حتی به مقام معظم رهبری می‌دادند.

ناطق نوری در ادامه به آبشخور مشترک اصلاح طلبان و جریان های ملی مذهبی می پردازد و می گوید : در همان روزها قبل از آن که حتی کسی دستگیر و بازجویی شود، یا مثل الان یک خرده شفاف شود، گفتم که ماجرا زیر سر نیروهای به اصطلاح ملی- مذهبی است. اینها رهبری می‌کنند و به نظر من قوه قضاییه اگر بخواهد این غائله را ختم کند، باید سران اینها را دستگیر نماید.

وزیر کشور اسبق در تحلیل جایگاه عناصر میدانی فتنه می گوید : همیشه وقتی که یک جایی شورش و جار و جنجال می‌شود،مثل مشهد، اسلام شهر، اکبرآباد، قزوین و از این قبیل آنهایی که در متن صحنه هستند و آتش می‌زنند، غارت می‌کنند و شیشه می‌شکنند، سیاسی نیستند؛ اینها یک مشت آدم‌های عقده‌ای و اراذل و اوباش هستند که در شلوغی می‌ریزند و آتش می‌زنند که چیزی گیر بیاورند، اما آنهایی که پشت پرده و صحنه را هدایت می‌کنند، آنها سیاسی هستند.

 

ناطق نوری درباره برخورد با اصحاب فتنه می گوید : این اغتشاش‌گران فکر می‌کردند که واقعاً میدان باز است و هر کاری که دلشان بخواهد می‌توانند انجام دهند. در واقع، فرصت خوبی بود که اینها خودشان را نشان دهند،ولی به نظر من، نباید هیچ فرصتی به این گونه جریان‌ها داد، از همان اول باید در نطفه خفه می‌شد. بالاخره در یک مقطعی دستور صادر شد که سپاه وارد عمل شود و در ظرف دو ساعت اغتشاشی که از «میدان بخارایی» تا «شهرری» کشیده شده بود، پایان یافت.

وی به دیدار مسئولان امنیتی و اجرایی کشور با رهبر معظم انقلاب در اوج فتنه ۷۸ اشاره و به گزارش غلط وزیرکشور وقت به آقا پرداخته و می گوید : به آقا گفتم بنده اعتقاد دارم نهضت آزادی و این نیروها در پشت پرده‌ی این جریان هستند و اگر ما بخواهیم این آشوب و شورش را بخوابانیم به نظر من باید سران اینها را دستگیر کرده، عده‌ای که در صحنه آشوب کردند را هم بسرعت محاکمه کنیم. حتی اگر لازم باشد- دیدیم که اینها به هرحال بحران ایجاد کردند را هم بسرعت محاکمه کنیم و حتی اگر لازم باشد-‌آن‌ها را به سینه‌ی دیوار بگذاریم. اگر قصد براندازی نظام را دارند و با اسلام محارب هستند، با آنها برخورد شود.

 

ناطق نوری حتی معتقد است در آن دوره با فتنه گران مسامحه شد «من نظرم این است که در رابطه با حادثه‌ی کوی حق بسیاری از نیروها تضییع شد. ما تحت تاثیر شرایط آن دوره و همچنین یک مقدار رودربایستی قرار گرفتیم، یک مقدار مصلحت‌اندیشی کردیم و نیروی انتظامی و افرادی هم مثل آقای نظری و افسر دیگری که در منطقه؛ مسئول عملیات بودند- که افسران خوبی هستند- به نظر من وجه المصالحه قرار گرفتند، اینها قربانی شدند. من معتقد بودم که حتی با وزیر آموزش عالی نیز بایست برخورد جدی شود، معنا ندارد که وزیر جمهوری اسلامی در آن ماجرا که یک جریان پیچیده سیاسی و پشت صحنه آن حداقل نامشخص بود، تصمیم عجولانه به استعفا بگیرد و عواطف دانشجوها را با این کار خود تحریک کند. به نظر من او و دستیارانش در رده‌های مختلف باید محاکمه می‌شدند اما خیلی مصلحت‌اندیشی شد برخلاف شعارهایی که می‌دهیم- قانون و قانونگرایی- به نظر من، این جا قانون خوب پیاده نشد و من اگر مسئول بودم حتما این طور عمل نمی‌کردم که عمل شد، جدی‌تر عمل می‌کردم.»

رئیس مجلس پنجم می گوید : در این جریان چند نفر دستگیر شدند، از جمله منوچهر محمدی و یک زنی که او را هم گرفته بودند. معروف شد که با گرفتن یک منوچ و ملوس قصه حل شد! منشا یک بحران و یک شورش این نیست این پشت پرده دارد. الان هم به نظر من پرونده ماجرای کوی دانشگاه باید باز باشد و بعضی از مسئولان کشور باید آنجا پاسخ بدهند. حداقل هنوز برای ما ماجرا روشن نیست چرا سؤال‌ها پاسخ داده نمی‌شود؟ چرا افراد دستگیر نمی‌شوند؟ چرا توضیح داده نمی‏شود؟چرا این واقعه به ابهام و اجمال گذشت؟ این قضیه فقط به محاکمه‌ی سردار نظری و پخش صحبت‌ها و ادله و در نهایت حکم ایشان ختم شد، ولی عوامل اصلی ایجاد این واقعه، هنوز مشخص نشده است.(۱)

 

با توجه به خاطرات ناطق نوری از فتنه ۷۸ سوالات زیادی به ذهن مخاطبان می رسد که در ادامه به این سوالات و نکته ها اشاره می کنیم ؛

1- فتنه ۷۸ از آبشخور مشترک اصلاح طلبان و نیروهای ملی مذهبی نشات گرفته بود و باید با عناصر میدانی و پشت صحنه فتنه با قاطعیت برخورد و با این افراد با عنوان محارب رفتار می شد .

2- قوه قضائیه برای برخورد با فتنه باید سران غائله را دستگیر و با آنان برخورد کند. چرا که حکومت تعارف ندارد. فتنه با دستگیری چند منوچ و ملوس حل نمی شود! با سران باید به عنوان محارب برخورد شود.

3- رئیس مجلس اسبق می گوید با مسئولانی که در جریان فتنه مسامحه کردند از جمله وزیر علوم وقت نیز باید برخورد می شد.

 

با توجه به خاطرات ناطق نوری و نیز سخنان اخیر محمد رضا خاتمی چندین سوال مطرح می شود که به آنها اشاره می کنیم .

1- محمد رضا خاتمی مدعی است که اصلاح طلبان با ناطق نوری به اشتراک نظر رسیده اند.سوال اساسی اینجا است که آیا ناطق نوری از مواضع انقلابی پیشین خود عدول کرده است یا فتنه گرانی چون محمد رضا خاتمی انقلابی شده اند؟!

2- ناطق نوری معتقد است فتنه با دستگیری چند منوچ و ملوس حل نمی شود باید سران غائله را به سینه دیوار گذاشت . نظر اصلاح طلبان با این بخش از سخنان ناطق نوری چیست ؟ آیا در فتنه آمریکایی ۸۸ با سران فتنه همان گونه که ناطق نوری معتقد هستند و از آن سخن می گویند برخورد شد؟

3- ناطق نوری فراتر از برخورد با سران فتنه معتقدند باید با مسئولانی که مسامحه کرده و مرز خود را با عناصر و عوامل فتنه و غائله روشن نساخته اند نیز برخورد شده و این مسئولان نیز باید محاکمه شوند . با این رویکرد مقاماتی که به فتنه گران سال ۸۸ خط می دادند و بنا به دلایلی ! از ذکر اسامی آنان خودداری می کنیم چگونه باید برخورد شود؟

توجه به آن مقدمه و پاسخ به این سوال ها می تواند رابطه اصلاح طلبان فتنه گری چون محمد رضا خاتمی را با بزرگانی چون حجت الاسلام ناطق نوری که بی شک دلبسته به انقلاب و نظام اسلامی است را روشن سازد.

پی نوشت

1- رک به جلد دوم خاطرات حجت الاسلام ناطق نوری

برچسب‌ها:

نظر شما