شناسهٔ خبر: 182239 - سرویس سایر حوزه‌ها
نسخه قابل چاپ

رتبه اعتباری چیست?

منظور از رتبه اعتباری چیست؟

در پاسخ به این سوال که رتبه اعتباری چیست؛ می ‌توان، به زبان ساده توضیح داد که رتبه اعتباری در پس اعتبار سنجی به افراد اعطا می‌ شود. این رتبه برای بانک‌ ها و موسسه‌ های مالی اهمیت بسیار زیادی دارد. موسسه‌ های مالی می ‌توانند بر اساس رتبه اعتباری شما تصمیم‌ گیری کرده که چه میزان تسهیلات را به شما اعطا کنند. اعطای رتبه اعتباری، به افراد یک مقیاس کارآمد می باشد. این رتبه می ‌تواند ریسک احتمالی برای میزان بازپرداخت اقساط شما را مشخص کند. رتبه بندی مشخص می‌کند که فرد تا چه میزان، به تعهدات مالی خودش پایبند است. نتایج اعتبارسنجی که برای شما انجام می‌ شود؛ ممکن است به مرور زمان دچار تغییر شود. شما با هر بار گرفتن وام و بازپرداخت به موقع خود می‌ توانید رتبه خود را بهبود ببخشید. اعتبار سنجی توسط فرمول و با توجه به در نظر گرفتن فاکتور های مختلفی برای شما انجام می شود.

انواع رتبه اعتباری چیست؟

همان طور که گفته شد؛ رتبه اعتباری می‌ تواند بیانگر خوش حساب بودن یا بد حساب بودن شما باشد. موسسات مالی با بررسی موارد و فاکتور های مختلف، این رتبه را برای شما مشخص می ‌کنند. مسئله‌ ای که باید به آن توجه داشته باشید؛ این است که رتبه‌ های اعتباری درجه ‌بندی مختلفی دارند. رتبه اعتباری عددی است بین ۰ تا ۹۰۰ که بر مبنای رفتار هر شخص در شبکه های بانک به او اختصاص می یابد. هرچه این عدد بیشتر باشد، وضعیت اعـتبـاری او بهتـر بوده و ریسک معامله با ایشان کمتر خواهد بود. درجه‌ بندی به این جهت انجام شده تا هر فرد با توجه به رتبه ‌ای که دریافت می ‌کند؛ بتواند تسهیلات متفاوتی نیز بگیرد. رتبه های A, B, C, D, E از جمله رتبه هایی هستند که به هر فرد اعطا می شود. این رتبه ها بیانگر میزان خوش حسابی افراد هستند. هر چه فاکتور های مثبت سابقه شما بیشتر باشد؛ به احتمال زیاد رتبه A را دریافت می‌ کنید. با وجود فاکتور های منفی در سابقه مالی خود ممکن است رتبه‌ های پایین ‌تر مانند رتبه D,C و E را به دست بیاورید و در نتیجه برای اخذ وام نیازمند به ضامن و یا سپرده باشید.

رتبه اعتباری چیست?

رتبه اعتباری

داشتن رتبه بالاتر چه مزیت هایی دارد؟

بانک ‌ها و موسسات مالی، امروزه بر اساس رتبه اعتباری که شما دریافت می ‌کنید تسهیلات به شما پرداخت می‌ کنند. دریافت وام فوری و گرفتن تسهیلات بانکی امروزه برای پیشرفت اقتصادی هر فرد اهمیت بسیار زیادی دارد. از آن جایی که درخواست ‌ها برای گرفتن وام بسیار زیاد است؛ بانک ‌ها باید بر اساس فاکتور ها و معیار های مختلفی تصمیم بگیرند که به چه کسانی چه میزان تسهیلات پرداخت کنند. همچنین اولویت در پرداخت وام نیز اهمیت زیادی دارد. اگر شما رتبه اعتباری بالاتری داشته باشید؛ می ‌توانید در اولویت دریافت وام قرار گرفته و میزان اعتبار بیشتری را دریافت کنید. علاوه بر این مسئله با رتبه بالا این امکان برای شما به وجود می ‌آید که مسیر گرفتن وام را آسان ‌تر طی کنید. معمولاً یکی از مشکلات گرفتن وام از بانک‌ ها و موسسه ‌های مالی، سخت بودن مسیر دریافت این تسهیلات می باشد. کسانی که رتبه بالاتری دارند می‌ توانند آسان‌ تر برای دریافت تسهیلات اقدام کنند و در برخی مواد نیاز به داشتن ضامن یا سپرده هم ندارند.

چگونه رتبه خود را افزایش دهیم؟

با توجه به اهمیتی که رتبه اعتباری برای دریافت وام دارد؛ ممکن است این سوال برای شما به وجود بیاید که آیا جبران سوابق و افزایش رتبه امکان پذیر است یا نه. در پاسخ به این سوال باید گفت افزایش رتبه امکان پذیر می باشد. در ابتدا باید سابقه پرداخت ‌های منفی را از بین ببرید.‌ شما می ‌توانید با انجام پرداخت ‌های مثبت این سوابق را از بین برده و رتبه اعتباری خود را افزایش دهید. البته سابقه پرداخت های ممکن است تا چند سال در کارنامه مالی شما باقی بمانند و پس از آن حذف می شوند. پرداخت به موقع بدهی‌ های مالیاتی نیز می‌ تواند سبب بهبود رتبه اعتبار شما شود. اگر ضمانت فردی را انجام دادید و او اقساطش را پرداخت نکرده با پرداخت به موقع اقساطش می‌ توانید رتبه خود را بهبود دهید.

رتبه اعتباری چیست?

اعتبار سنجی

چه عواملی بر رتبه اعتباری اثر منفی دارند؟

بالا بودن تعهدات جاری و همچنین تعهدات غیر مستقیم مانند ضمانت‌ هایی که برای دیگر اشخاص انجام می می تواند بر رتبه شما اثر منفی بگذارد. علاوه بر این پرداخت نکردن به موقع تعهدات مالی و مواردی مانند گمرک یا مالیات نیز می‌ تواند اثر منفی بر رتبه شما داشته باشد. شما می ‌توانید برای مطالب بیشتر در مورد رتبه اعتباری و همچنین اعتبار سنجی به سایت Etebar.com مراجعه فرمایید.

نظر شما