شناسهٔ خبر: 185530 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت

مجلس در خصوص خروج ایران از NPT مصوبه‌ای نداشته است/ قوانین مبارزه با جاسوسی نیازمند بروزرسانی بود

ظهره وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه مجلس تاکنون در خصوص خروج ایران از NPT مصوبه‌ای نداشته است و به دلیل اقدامات غیرقانونی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، همکاری با آژانس را به حالت تعلیق درآورده است، گفت: بحث امنیت ملی و مقابله با نفوذ بسیار مهم است؛ بنابراین قوانین در خصوص مبارزه با جاسوسان و ساماندهی استفاده از اینترنت ماهواره‌ای باید بروزرسانی می‌شد.

به گزارش «نماینده»، ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به سرمقاله روزنامه هم‌میهن با عنوان«برای خالی نبودن عریضه/ نقدی بر تصمیمات مجلس» که در تاریخ ۱۰ تیرماه منتشر شد ضمن بیان رد ادعاهای مطرح شده، گفت: در وضعیتی که کشور مورد تجاوز دشمن قرار گرفت، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از جایگاه وظیفه تقنینی و نظارتی خود به بررسی ابعاد مختلف مسائل امنیتی و هسته‌ای جاری پرداخت. در این میان موضوع تعلیق همکاری ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مجازات شبکه‌های جاسوسی ‌و نحوه برخورد با جاسوسان مورد بررسی قرار گرفت.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود: در وضعیتی که کشور مورد هجمه قرار گرفته و شاهد مشکلات هستیم، قطعاً از منظر کمیسیون امنیت ملی مجلس و افرادی که علاقه به وطن و میهن دارند و هیچ نسبتی با رژیم صهیونیستی و آمریکا ندارند و در رگ‌های آن‌ها خون غرب‌گرایی جاری نیست، باید ابعاد مسائل مورد بررسی جدی و امنیتی قرار می‌گرفت، بحث «استارلینک» نیز از این قاعده مستثنی نبود.

وی یادآور شد: متاسفانه برخی از گروه‌ها یا با ماهیت امنیت ملی آشنایی ندارند یا به آن اعتقادی ندارند، در حالی که در بحث امنیت کشور باید جدی بود، همانطور که آمریکایی‌ها معتقدند هر کس که مقابل سرباز آمریکایی ایستادگی کند، تروریست محسوب می‌شود.

ظهره‌وند با اشاره به مفاد مصوبه تشدید مجازات جاسوسی و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی، گفت: براساس ماده 5 این مصوبه استفاده، حمل، خرید یا فروش یا وارد کردن یا در اختیار گذاشتن ابزارهای الکترونیکی ارتباطی اینترنتی فاقد مجوز از قبیل استارلینک، ممنوع و موجب حبس تعزیری درجه 6 و ضبط تجهیزات خواهد بود. تامین، تولید، توزیع و واردات بیش از 10 عدد از ابزارهای مذکور یا انجام موارد مذکور به قصد مقابله با نظام نیز مستجوب حبس تعزیری درجه 4 خواهد بود.

‌وی افزود: ما وظایف خود را بر مبنای اصول و سیاست‌های امنیت ملی کشور انجام دادیم و شبکه‌های ارتباطی و اینترنت ماهواره‌ای همچون استارلینک و بحث ریزپرنده‌ها هم حتما باید ساماندهی و به‌روزرسانی می‌شد چراکه امنیت ملی در سایه شبکه‌های وابسته به آمریکا و صهیونیسم در خطر است و به نظر می‌رسد این افراد که نقدهایی به قوانین مرتبط با امنیت کشور دارند، مفهوم امنیت را درک نمی‌کنند و معنای واقعی وطن و کشور را نمی‌دانند.

ظهره‌وند با اشاره به انتقادهای مربوط به مصوبه تشدید مجازات جاسوسی و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیست، گفت: هرچند ما در این زمینه قوانینی داشتیم اما با توجه به شرایط می‌بایست قوانین کشور برای مقابله با جاسوسان بروز رسانی می‌شد؛ امروز در شرایطی قرار داریم که جاسوس‌هایی در لایه‌های ساختاری کشور نفوذ پیدا کرده‌اند و ما از جایگاه قانونگذاری باید یک حرکت انقلابی برای نجات امنیت کشور انجام می‌دادیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی ‌سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوعاتی چون نفوذ در ساختار حکمرانی کشور، خاطرنشان کرد: نفوذ در لایه‌های حکمرانی موجب نقض هنجارها و قوانین می‌شود و زمینه را به گونه‌ای فراهم می‌آورد که جاسوسان در ساختارهای مختلف رخنه کنند لذا به‌روزرسانی این قانون ضروری بود؛ البته مجلس همچنان در حال دریافت گزارش‌های مختلف از دستگاه‌های گوناگون در این راستا است.

ظهره‌وند در ادامه به دیگر مصوبه مجلس درباره همکاری ایران با آژانس اشاره کرد و ضمن تاکید بر اینکه مجلس تاکنون مصوبه‌ای در خصوص خروج ایران از NPT ‌نداشته است، گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مدیر کل آژانس با گزارش‌های ضدایرانی و سیاسی اخیر خود به موقعیت NPT آسیب زدند چراکه آژانس موظف به صیانت از اصول مندرج در NPT است و بند ۴ این معاهده ناظر بر حمایت از کشورهایی است که فعالیت صلح آمیز هسته‌ای دارند.

وی تصریح کرد: مسئله اخیر نشان داد که آژانس کاملاً در تحت کنترل آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده و مجری اوامر غرب است. متاسفانه آژانس بین المللی انرژی اتمی از اهداف اصلی فاصله گرفته است.

ظهره‌وند در ادامه افزود: براساس NPT، سطح غنی‌سازی تعیین نشده است اما اتفاقات اخیر نشان داد که دشمنان ایران به دنبال "آپارتاید هسته‌ای" هستند و این موضوع اکنون در دستور کار آن‌ها قرار دارد و حتی در رسانه‌هایی معاند شاهد تبلیغات زیادی علیه ایران در این زمینه هستیم. این در حالی است که تکنولوژی صلح‌آمیز هسته‌ای یک زیرساخت اساسی برای توسعه پایدار ایران است و موضوع هسته‌ای در حوزه‌های مختلف همچون اقتصاد، صنعت و پزشکی استفاده می‌شود.

این‌نماینده مردم در مجلس دوازدهم همچنین اظهار کرد: مصوبه مجلس شورای اسلامی که مورد تایید شورای نگهبان هم قرار گرفت به تعلیق همکاری ایران با آژانس و البته مشروط به تایید شورای عالی امنیت ملی اشاره دارد چرا که آژانس در حال حاضر از اهداف فنی و تخصصی خود دور شده است، گروسی برخلاف قوانین و قواعد همکاری اسناد دریافتی از بازرسان و گزارش همکاری‌ها را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده است. بنابراین آژانسی که نتواند امنیت سایت‌ها و دانشمندان هسته‌ای ما را تضمین کند، ارزش همکاری ندارد. این در حالی است که ایران هیچ‌گاه دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نبوده و نیست.

نظر شما