به گزارش «نماینده»، سید جعفر تشکری هاشمی با اشاره به نقش دفاتر خدمات الکترونیک، گفت: دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری قرار بود امور تصدیگری شهرداری تهران را انجام دهند تا شهرداری وارد کارهای روزمره نشود و کارهای ساده را انجام ندهد و هدف این بود که دسترسی برای شهروندان تسهیل شود.
وی افزود: در چند ماه گذشته شاهد این بودیم که مؤسسهای که این کار را انجام میداد، یعنی مؤسسه فناوران، بدون اذن شورا و به صورت غیرقانونی منحل شد، این در حالی است که وظیفه ساماندهی، نظارت، کنترل، بازرسی و حل و فصل مسائل و مشکلات این دفاتر با واحدهای شهرداری تهران برعهده همین مؤسسه بود.
تشکری هاشمی خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه قبل از انحلال بارها تذکر دادیم که اگر شهرداری برنامهای برای انحلال شرکتها دارد، شأنیت تصمیمگیری با شورای شهر تهران است، اما دوستان به استناد اساسنامه شرکت گفتند که حق انحلال با مجمع است. در حالی که میدانیم صاحبان سهام این شرکتها تماماً شهرداری است.
وی با گلایه از نبود شفافیت در تصمیمگیریها تصریح کرد: بدون هیچ توضیحی و بدون هیچ دلیل قانعکنندهای، شهرداری این شرکت را منحل کرد.
رئیس کمیسیون عمران ادامه داد: باید مشخص شود کارها بر چه بستری قرار است انجام شود. اگر قرار است به تشکیلات بازگردد و فاوا این کار را انجام دهد و متولی این موضوع شود، باید بدانیم که بین صف و ستاد و میان فعالیتهای تصدیگری و حاکمیتی، باید تفکیک قائل شد. در این صورت، سازمان فاوا که قرار بود بستر ارتباطی، نگهداری و پردازش دادهها و توسعه و نگهداشت سختافزار و نرمافزار را برای تمام واحدهای شهرداری فراهم کند، حالا باید به مسائل روزمره دفاتر بپردازد که حتما مانع از وظایف و تکالیف اصلی سازمان میشود.
تشکری هاشمی تأکید کرد: امروز با وصلهپینه میخواهیم مشکل دفاتر را حل کنیم؛ در حالی که شهرداری باید ساختار مناسب این مأموریت را فراهم کند.
وی با تمایز قائل شدن میان ابزار و مأموریت بیان کرد: فاوا وسیله و ابزار برای انجام مأموریت است، نه خود مأموریت. مأموریت یعنی شهرسازی، حملونقل و خدمات شهری. ابزار یعنی فاوا که باید بستر ارتباطی، نرمافزار و سختافزار تهیه کند تا این مأموریتها انجام شوند. فاوا برای آن نیست که به جای معاونتهای دیگر تصمیم بگیرد. ممکن است دفاتر فعلی با مسائلی مواجه شوند که تصمیمگیری درباره آن نیاز به تشکیلات مناسب دارد.
وی با اشاره به متن لایحه ساماندهی دفاتر خدمات الکترونیک شهر گفت: در بند یک لایحه ذکر شده که فاوا متولی است. این در حالیست که ما بخشی تحت عنوان دفاتر خدمات راه انداختهایم تا مردم به شهرداری مراجعه نکنند و درگیر ساختار پیچیده شهر نشوند و در عوض شهرداری ابزارهایی برای نظارت داشته باشد.
عضو شورای شهر تهران با انتقاد از رویکرد لایحه گفت: ما این لایحه را برای تسهیل امور، سرعت بخشیدن به کارها و کاهش تصدیگریها تنظیم کردهایم. این وظایف باید توسط شرکتی در تابعیت مثلا فاوا انجام شود.
بنابر اعلام دفتر این عضو شورای شهر تهران، وی در پایان تأکید کرد: تصمیمگیری درباره مأموریتها باید به شورای سیاستگذاری سپرده شود؛ شورایی که نمایندگان تمام معاونتهای خدماتدهنده در آن حضور دارند. همچنین، نظارت باید برعهده شرکتی تحت نظارت شهرداری باشد.
نظر شما